Kuvia

Täältä löydät kuvia CoacCompanionin tapahtumista.

Lisää kuvia ja ajankohtaisia asioita meistä löydät täältä.

Scan Magazine july 2017 Spotlight on Executive Coaching in Finland

Hangon lehti 4.5.2016 Kaikki voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa

Christine Suvanto vertaa coachingia leipomiseen: jos haluat muffinseja, tee muffinseja. Ei riitä että luet reseptin.

- Monet luulevat, että tänne tullaan juttelemaan ja kyllä niin joskus tehdäänkin. Mutta sinun täytyy itse kääriä hihasi ja päättää, kuinka suuria askelia olet valmis ottamaan. Minulla ei ole taikasauvaa, sanoo Christine Suvanto, joka perusti Positive Life Solution-yrityksensä neljä vuotta sitten.

Hän oli silloin elämässään tilanteessa, jossa työ Assistorin HR:nä tuntui epätyydyttävältä. Työ yrityksen kehittämisen ja työntekijöiden hyvinvoinnin parissa vaihtui yhtäkkiä yt-neuvotteluihin osallistumiseksi, ja ajamaan alas se, mikä oli saatu aikaan.

- Kun seitsemännen yt-neuvottelukierroksen piti alkaa, se oli minulle liikaa. Ihmiset olivat minulle niin tärkeitä minulle. Silloin alkoi itää pieni ajatus siitä, että voisin perustaa oman yrityksen, Suvanto sanoo.

Tositarkoituksella

Läntisessä naapurimaassamme ovat henkinen valmennus ja coaching olleet trendikkäitä jo kauan. Markkinoilla on vakavasti otettavien toimijoiden lisäksi vähemmän vakavia kursseja ja ammatinharjoittajia. On ollut kaikenlaista kalatiskicoacheista kynsicoacheihin ja Suvanto haluaisi pysytellä poissa senkaltaisesta toiminnasta.

- Tuntui hyvin tärkeältä, että se mitä tarjoan, perustuu johonkin laatusertifioituun, eikä kyseessä ole humpuukki. Hänen valintansa oli International Coach Federation (ICF), joka on maailman suurin ammatticoachien kattojärjestö yli 20.000 jäsenellä joka puolella maailmaa.

Toinen Suvannon kahdesta yrityksestä, CoachCompanion, on yksi harvoista koulutusyrityksistä, jotka ICF on Suomessa akreditoinut sertifioimaan ja kouluttamaan coacheja.

Ei virheitä, vaan oppimista

Nykyään Suvannolla on yksinoikeus Suomen CoachCompanioniin ja se, mikä alkoi kymmenen hengen kurssilla, on tänään kasvanut noin 130 henkilöä käsittäväksi joukoksi. Yrityksellä on pääkonttori Hangossa ja pieni konttori Helsingissä.

Ihmiset kouluttautuvat coacheiksi monista syistä.

- Osa haluaa työskennellä ammatticoacheina, toiset hakevat apua henkilökohtaiseen kehittymiseen ja kolmannet työskentelevät esimiestehtävissä ja tarvitsevat coachingtyylistä lähestymistapaa. Suvanto kertoo, että viime vuosina on tapahtunut suuri muutos siinä, kuinka suomalaiset suhtautuvat henkilökohtaiseen kehittymisen kursseihin. Se on tänä päivänä suosittua ja koetaan positiivisena. Ennen oli yhteiskunnassamme enemmän vallalla itse pärjäämisen asenne: että yksin oli vahva. Epäonnistuminen on vieläkin jonkunlainen tabu yhteiskunnassa - pelko siitä, että jonkun mielestä ei kelpaa sellaisena kuin on.

- Se perustuu tietysti huonoon itsetuntoon. Minun maailmassani ei ole epäonnistumisia, vaan ainoastaan oppimistapahtumia. Jos voisimme nähdä epäonnistumiset kokemuksina tulevaisuutta varten, voisimme olla kiltimpiä itsellemme ja uskaltaa enemmän.

Ison ukon löytäminen

Lyhyesti sanottuna coachingissä on kyse siitä, että nähdään ihmisen kasvavan. Mutta Suvanto painottaa, ettei coachingissä "temppuilla" aivojoen kanssa ja ettei kyseessä ole sairaudenhoitoa tai terapia. Hän luonnostelee kaksi tikku-ukkoa taululle - yhden pienen ja toisen suuren. Hän osoittaa pientä ja sanoo, että monet tuntevat itsensä pieniksi ukoiksi, vaikka jokaisessa on todella paljon käyttämätöntä kapasiteettia.

Kun koulussa mitataan älykkyysosamäärää, tässä keskitytään siihen, minkälainen älykkyys kullakin on. Kaikki ovat älykkäitä, täytyy vain löytää laji.

- Kaikista ei tule Einsteineja tai olympialaisten voittajia, mutta jokainen voi saavuttaa täyden potentiaalinsa. Sama koskee työelämää. Jollen minä pomona näe "suurta ukkoasi", sinun potentiaaliasi, ei minun pidä olla sinun pomosi.

Uudet Professional Coachit 3.2.2016

Coaching Peruskurssi 23-24.1.2016 Hanko

CoachCompanion kirja: Min resa

Uudet tilat Hangossa, Ratakatu 12-14

Coaching Peruskurssi 12-13.8.2015 Helsinki

Coachaava Johtajuus kesäkuu 2015 Hanko

Coaching Peruskurssi kesäkuu 2015 Hanko

Joulu 2014

Diplomikoulutus Professional Coaching 28.9.2014

Coaching Peruskurssi Hanko syyskuu 2014

Diplomikoulutus Professional Coaching 10.3.2014

Joulu 2013

Diplomikoulutus Professional Coaching 7.10.2013

Diplomikoulutus Professional Coaching 30.4.2013

CoachCompanion Suomi perustajat Ússa och Christine